Sport

André Greipel over de Ronde van Frankrijk 2020

André Greipel Tour de France 2020

André Greipel is een wedstrijdwielrenner en onderdeel van onze 3Bears Sport Community. André nam dit jaar deel aan de Tour de France met Team Israel Start-up Nation. Wij stelden André een aantal vragen.

André Greipel, 38

Sport: racefiets

Grootste sportieve successen:
In mijn carrière tot nu toe heb ik 156 winnaars behaald, waaronder 11 in de Tour de France, 7 in de Giro d'Italia en 4 in de Vuelta a Espana.

Favoriete smaak: 3Bears Porridge Fine Cocoa

“Om een ​​gezonde en fitte levensstijl te leiden, hecht ik veel belang aan een energiek ontbijt met goede smaak. 3Bears Porridge met zijn geweldige en verschillende smaken is al jaren mijn favoriet om de dag goed te beginnen.”

– André Greipel

Hoe beoordeelt u, terugkijkend, uw voortijdige vertrek uit de Tour de France 2020?

Het doel van elke Tour de France is om Parijs te bereiken. Helaas pakte dat dit jaar niet zo goed uit voor mij omdat ik op de eerste etappe viel en mijn knie verdraaide en bovendien een diep gat in mijn knie had dat gehecht moest worden. Vanaf dat moment reed ik eigenlijk elke etappe alleen maar om te overleven en had ik niet echt het vooruitzicht dat het nog beter zou worden. In de 18e etappe moest ik even nadenken en begon helaas vroeg aan de terugreis. Het is natuurlijk niet leuk om drie dagen voor het einde van de tour in Parijs naar huis te gaan. Maar gezondheid staat voorop.

Hoe is het jou gelukt om daarna je batterijen op te laden?

Zoals je je kunt voorstellen ben je na 18 dagen Tour de France allesbehalve fit, dus heb ik veel op de bank gezeten, lang geprobeerd te slapen en veel tijd met het gezin doorgebracht. Ik heb in die tijd absoluut niet op mijn fiets gekeken en heb dus niet veel getraind.

Hoe bereid je je mentaal voor op een tocht als de Tour de France?

Om mentaal versterkt de Tour de France in te gaan, probeer ik meestal tijdens de training de bevestiging te krijgen dat de prestatie er zeker is. Dan probeer ik goed te eten, want elke extra kilo helpt me niet echt over de bergen heen. Ik probeer ook veel tijd met het gezin door te brengen, omdat het de komende drie weken erg moeilijk zal zijn om zonder het gezin op tournee te zijn.

Waren er positieve momenten uit de Tour de France 2020 die je je vooral herinnert?

Er waren dit jaar niet veel positieve momenten in de Tour de France. Toch wil ik graag de 6e etappeplaats op de 11e etappe vermelden, wat voor mij natuurlijk een klein sprankje hoop was en ik hoopte dat ik gezond zou kunnen herstellen, maar dat was helaas niet het geval . Ik wil echter ook graag de etappes noemen waarbij ik voor de etappe simpelweg niet wist of ik de finish zou halen en ik mezelf vervolgens bij de finish van de etappe heb kunnen verrassen dat ik de wilskracht had om naar de finish te rijden .

Wij wensen André veel succes en zijn er zeker van dat hij met zijn ambitie en een flinke portie pap de volgende tour weer voorop zal staan.

Volgende lezen

Mit 3Bears auf dem Weg zu Olympia - Profisportler Hendrik Pfeiffer
Geschenkideen für Weihnachten

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.