Sport

Met 3Bears op weg naar de Olympische Spelen - topsporter Hendrik Pfeiffer

Mit 3Bears auf dem Weg zu Olympia - Profisportler Hendrik Pfeiffer

Profsporter Hendrik Pfeiffer bereidt zich voor op de Olympische Spelen en vertrouwt op 3Bears Porridge. Hendrik is marathonloper en is niet alleen een professional als het om sporten gaat, maar ook als het om voeding gaat. In deze blogpost vertelt Hendrik ons ​​meer over gezond eten. Hendrik vertelt ook hoe hij zijn ‘guilty pleasure’ kon vervangen door een gezond alternatief.

Hendrik Pfeiffer, 27

Sport: Atletiek (marathon)

Beste tijden:

  • Marathon 2:10:18u
  • Halve marathon: 1:03:17 uur
  • 10km: 29:10min
Grootste sportieve successen:
  • Olympische kwalificatie marathon 2016 + 2020
  • Achtste snelste Duitse marathonloper aller tijden
  • Duits U23-record halve marathon (1:03:40)
  • 2x winnaar Marathon Keulen (2017 + 2019)

Favoriete smaak: 3Bears Porridge Fine Cocoa

 

Als professionele hardloper vind ik het belangrijk om niet alleen mijn best te doen tijdens de training, maar ook om het maximale uit de looproutes te halen. Voor mij is een uitgebalanceerd dieet de topprioriteit - de basis voor topsportprestaties . De reden is simpel: degenen die ongezond voedsel eten, worden vatbaarder voor blessures en hebben meer tijd nodig om te herstellen na een zware training. Met 12 tot 14 trainingen per week ter voorbereiding op de Olympische Spelen van volgend jaar is het voor mij uiteraard belangrijk om snel weer fit te worden , aangezien ik vaak dezelfde dag nog de veters van mijn hardloopschoenen moet aantrekken. 

Gezond eten en genieten sluiten elkaar niet uit 

3Bears Porridge bewijst dat een gezond dieet geen opoffering hoeft te betekenen. Ik was lange tijd op zoek naar een goed alternatief voor de zware ontbijtbroodjes en ongezonde chocoladesnacks in de middag en experimenteerde met zelfgemaakte mueslis. Maar ik heb het nooit echt leuk gevonden. Toen ik na enige tijd de producten van 3Bears tegenkwam, was het voor mij meteen duidelijk dat dit probleem eindelijk was opgelost. Hoogwaardige en gezonde ingrediënten gecombineerd met een smaak die zich kan meten met elk zoetigheidje. Hierdoor wordt het ontbijt weer echt leuk en heb ik nog steeds het goede gevoel mijn lichaam te geven wat het nodig heeft. Bovendien is het ontzettend snel klaar en houdt het verzadigingsgevoel lang aan. Op een zware trainingsdag is hij goud waard! 

Fijne cacao in plaats van chocoladecroissant 

Zoals je misschien al hebt gehoord, heb ik altijd een zwak voor chocolade gehad, wat mijn hardloopcarrière uiteraard niet ten goede is gekomen. Het is dan ook geen verrassing dat ik al snel verliefd werd op de papsoort “Fine Cocoa”. De chocoladepap aan de ontbijttafel kan qua smaak makkelijk concurreren met een chocoladecroissant en bevat geen industriële suiker, wat ik uiteraard wil vermijden. De ingrediënten dadels, cacaonibs en cacaopoeder geven de variëteit zijn bijzondere zoetheid en zorgen ervoor dat hij op de eerste plaats staat onder mijn favorieten. Een echt hoogtepunt is de cacao-editie met sinaasappelschil, die verkrijgbaar is als overnight oats-versie. Zet het 's avonds in de koelkast met wat havermelk - mijn favoriete variant met de optimale papconsistentie staat 's ochtends te wachten. 

Mijn metgezel in de sporttas 

Het 3Bears-team heeft een bijzondere coup bereikt met de nieuwe Pocket Porridge. Omdat ik, vooral na lange runs van 30 kilometer of meer, erg hongerig ben en de lege koolhydraatvoorraden zo snel mogelijk moet aanvullen, kan ik nu vertrouwen op de praktische pap voor mijn sporttas. Het combineert dezelfde sportvriendelijke ingrediënten als de klassieke pap, maar kan als een reep in één stuk gegeten worden en is heerlijk taai. Pocket Porridge is mijn eerste keuze voor als ik onderweg een beetje honger heb en heeft zich ook bewezen tijdens mijn lange wandelingen in de Dolomieten tijdens mijn pauze van het seizoen. 

Efficiënt en lekker – mijn motto als het om toppings gaat 

Een mooi neveneffect van pap: de bereiding stimuleert de creativiteit. Van gebakken bananenbrood tot speciale dessertideeën - de mogelijkheden gaan veel verder dan klassieke pap en ik heb maar een fractie van de ideeën uitgeprobeerd. Een absolute must-do: appel-kaneelgranola, ideaal als topping voor je dagelijkse ontbijt. Hier kunt u echt stoom afblazen en experimenteren. Toppings geven de pap een bijzondere charme en kunnen afhankelijk van de gelegenheid individueel worden vormgegeven. Met (gepureerd) fruit, rozijnen, amandelen, noten, kokosvlokken, gemalen pure chocolade en pindakaas kan de pap qua uiterlijk en smaak worden omgetoverd tot een waar kunstwerk - zowel warm als koud. Bij de normale dagelijkse training vertrouw ik vooral op de beproefde combinatie van bananen, rozijnen en diepvriesfruit zoals bramen, aardbeien, mango en krenten, zodat ik altijd een voorraad in huis heb en niet alles vers hoef te hebben de hele tijd in huis. Mijn absolute favoriete topping: granaatappelpitjes, die de pap nog meer bite geven en gewoonweg heel lekker smaken! 

Centraal onderdeel van mijn sportvoeding 

Na een korte testfase is pap een centraal onderdeel geworden van mijn dieet als topsporter. Producten waar tarwe in zit zijn inmiddels de uitzondering aan de ontbijttafel en ik ben bezuinigd op ongezonde tussendoortjes zoals een reep chocola of het rozijnenbroodje uit de bakkerij zonder dat ik om deze producten rouw. Omdat ik vanwege wedstrijden en trainingskampen vaak langere tijd van huis ben en mijn koelkast achteraf niet zo goed gevuld is, waardeer ik de ongecompliceerde bereiding van de pap enorm. Het aangename gevoel om thuis of onderweg geen smaak of gezonde ingrediënten te hoeven missen, is inbegrepen.

Let op: Gezond eten is slechts het halve werk 

Als professioneel atleet is mijn dagelijks leven vrij regelmatig, wat vooral wordt bepaald door mijn reguliere trainingstijden. De maaltijdtijden passen dus bijna automatisch in mijn dagelijks leven, omdat ik meestal een pauze van twee uur nodig heb tussen eten en trainen. Bovendien bereidt een chef-kok op mijn Olympische basis onze lunch, dus er is variatie en vaste maaltijdtijden. Door seizoenspauzes en vele jaren waarin ik naast sport nog een andere beroepsactiviteit heb gehad, weet ik hoe lastig het soms kan zijn om het beproefde ritme van ontbijt, lunch en diner goed door te voeren. Het avondeten kan bijvoorbeeld het slachtoffer worden van te veel middagsnacks of het ontbijt kan worden overgeslagen vanwege tijdgebrek, wat schadelijk is voor een gezond voedingspatroon. Je hiervan bewust worden en een ritme aanhouden met zo min mogelijk tussendoortjes heeft ook een positief effect op je eigen welzijn en prestaties. Producten als de snel te bereiden pap komen vooral op hectische dagen goed tot hun recht. 

Volgende lezen

World Porridge Day 2020
André Greipel Tour de France 2020

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.