Johannes van Bergfreunde.de

Johannes von Bergfreunde.de

Blog Interview Johannes van Bergfreunde.de Pap Ontbijt Hardlopen Trail Runner

Johannes is een sporter en buitenmens in hart en nieren. We voerden een spannend interview met de koper van Bergfreunde.de , een outdoorkledingwinkel. Naast zijn werk heeft hij één extreem sterke passie: trailrunning. Dagelijks loopt hij talloze kilometers, bergop en bergaf, en doet hij zelfs mee aan trailwedstrijden in de Alpen. De levensstijl van Johannes laat zien dat een perfecte balans tussen werk en privé mogelijk is. Hij vertelt welke rol gezond eten voor hem speelt.

Jan top 5

De favoriete smaak van 3Bears: Papaverbanaan, heerlijk met een beetje kaneel. Ik ben een papaverfan.

Favoriete sprookje: Sneeuwkoningin van Hans Christian Andersen. Het sprookje heeft een mooie boodschap, namelijk dat liefdadigheid ontzettend belangrijk is.

Levenswijsheid: Doe wat je wilt, maar niet omdat het moet! (Boeddha) Je moet jezelf realiseren en dingen op eigen initiatief doen, niet omdat je ze moet doen.

Grootste uitdaging: het is niet altijd gemakkelijk om sporten te combineren met een relatie en werk. Sportief gezien was de Transalpine Run mijn grootste uitdaging (8 etappes door de Alpen, 50 km per dag). Toch ben ik van plan om er in september van dit jaar weer bij te zijn. Ik zie het hardlopen als een mooie uitdaging. Succes motiveert je en je leert veel sympathieke mensen kennen.

Ik kan niet leven zonder... mijn vrouw en mijn sport. Mijn vrouw is het belangrijkste deel van mijn leven en mijn rots in de branding. Zonder sport zou ik missen wat mij maakt tot wie ik ben.

3Bears ontmoet Johannes van Bergfreunde.de

1. Waarom heb je voor een carrière in de sport gekozen en wat vind je daar het leukst aan?

Ik heb oorspronkelijk aardrijkskunde gestudeerd. Door mijn frequente bestellingen bij Bergfreunde.de kwam ik de vacature tegen en solliciteerde. Zo kwam ik in de outdoorbranche terecht en heb ik van mijn hobby eigenlijk mijn beroep gemaakt. Ik koop alle dingen die ik nodig heb om te sporten en gebruik ze elke dag. Dit geeft mij veel plezier.

Ik loop nu al vijf jaar heel ambitieus, vooral op ultratrails. Ik heb vroeger gevolleybald en na een tijdje heb ik mij meer ontwikkeld tot een individuele en duursporter. Na de eerste wedstrijden was de volgende uitdaging de Transalpine Run, een 270 km lange run over zeven etappes door de Alpen. De flair van trailrunning fascineerde mij.

2. Vertel ons over uw dagelijkse routine. Hoe begin jij jouw dag het liefst?

Er is eigenlijk geen typische routine voor mij. Het hangt altijd af van mijn dagelijkse training. Meestal sta ik om zes uur op, ga naar kantoor en ontbijt daar. Na de lunch en nog een werksessie gaan we 's middags naar de Schwäbische Alb voor een heerlijke run. Het liefst begin ik mijn dag echter met een rondje hardlopen en daarna met een heerlijk ontbijt.

3. Nu we het toch over het onderwerp hebben: jouw perfecte ontbijt. Waar, wanneer, hoe?

Voor mij zijn er twee heerlijke ontbijtgerechten. Enerzijds vier toastjes met honing en thee na het hardlopen, anderzijds een mengsel met granenmuesli. Ik hou vooral van kaneel, chili, chiazaad, honing, gemalen amandelen en appel of banaan als toppings. Natuurlijk eet ik vooral graag 3Bears Porridge omdat het helemaal vullend is, veel voedingswaarden bevat en een flexibel ontbijt is. Je kunt dus elk soort toppings kiezen waar je zin in hebt.

Het liefst ontbijt ik comfortabel op het werk of, nog beter, thuis op het balkon in de ochtendzon.

3Bears Interview met Johannes Moll van Bergfreunde.de

4. Hoe belangrijk is een gezonde levensstijl voor jou? Wat betekent dat specifiek voor jou?

Omdat ik ongeveer 120 km per week hardloop, is een gezonde levensstijl voor mij essentieel. Het lichaam moet goed gevoed worden, maar het is belangrijk om jezelf af en toe te kunnen verwennen. Voor mij hoort een gezond en uitgebalanceerd dieet erbij, net als voldoende slaap.

5. Waar haal jij je dagelijkse energie vandaan?

Zeker via de sport. Ik merk hoeveel effectiever ik ben als ik bijvoorbeeld tijdens mijn lunchpauze al een stuk ben gaan hardlopen. Ik heb altijd veel motivatie, wat mij ongelooflijk veel kracht en energie geeft.

6. Hoe creëer je de juiste balans tussen werk en privé?

Enerzijds leef ik van sport en kostbare tijd in de natuur, wat mij de perfecte afwisseling geeft van al het denkwerk op de computer. Ik kan mij hier helemaal uitleven en heb daarnaast veel motivatie en ambitie om toe te werken naar wedstrijden en marathons. Tegelijkertijd vind ik mijn werk ook erg leuk en het geeft mij veel plezier.

7. Wat vind je bijzonder fantastisch aan 3Bears Porridge?

Je pap is heerlijk en gemakkelijk te bereiden, combineert goed en smaakt erg lekker. Bovenal zorgt het voor de nodige energie voor de dag en is het daarom het perfecte ontbijt voor sporters!

Interview Heerlijk ontbijt Johannes Bergfreunde.de Sportlopen Trailrunning Alpen 3Bears Porridge

Bedankt, Johannes, voor je tijd en dit fantastische interview!


Volgende lezen

11 Rezeptideen ohne Zuckerzusatz
Interview mit Radprofi Jan Eric Gründer von ma-13 Porridge Frühstück Sport Radfahren

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.